11 Nisan 2021 Pazar

Pandeminin tutsakları: Çocuklar ve yaşlılar

Covid 19 pandemisi bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Nisan 2021'e geldiğimiz şu günlerde aşı tedarikindeki sıkıntılar süreci zorlayıcı bir hale soktu.

Vaka sayıları 50 bini aşmış durumda. Hafta içi çocukların ve yaşlıların sokak kısıtlaması dışında  hemen hemen herşey serbest. Restoranlar açık, toplu ulaşım araçları hınca hınç dolu, iş yerleri açık, kademeli mesaiyi kaldırdık.

İş hafta sonuna gelince durum ev hapsine dönüşüyor. Fakat bu durumdan en çok etkilenen kitle yine çocuklar ve yaşlılar. Zaten hafta içi birkaç saat dışarı çıkabilen yaşlı ve çocuklar için  hafta sonu kısıtlaması hiç de kolay değil. Güneşe, D vitaminine, harekete, oksijene en çok çocuklarımızın ve yaşlılarımızın ihtiyacı var. En azından hafta sonları onlar için belirli serbestlikler sağlanabilirdi. Tüm esnekliklerin ve ekonomik hareketliliğin faturası yine onlara kesiliyor. Hafta sonu kısıtlamasında da parkların kapılarına kilit vurulmuş durumda. Tam 1 yıldır yaşlılarımızı ve çocuklarımızı eve kapatarak pandemiyi dizginlemeye çalışıyoruz. Fakat süreç uzadıkça durum iyice dramatik bir hal almaya başladı. 

Temennimiz ülkemizin ve dünyanın bir an evvel bu pandemiden kurtulması.

Gülten MERT



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder