11 Nisan 2021 Pazar

Menekşe bakımı nasıl olmalı?


Menekşeler evlerimizde sıklıkla yetiştirdiğimiz ve her daim evimize sıcaklık veren çok yaygın bir çiçek türüdür. Menekşenin çok çeşitli renkleri vardır. Özellikle Afrika menekşesi mor, mavi, pembe ve eflatun renklerde açar. Menekşe yerini severse çiçekleriyle odanıza neşe katar. 

Evde menekşe yetiştirmek oldukça kolaydır. Menekşeleri soldurmadan büyütebilmek için birkaç noktaya dikkat etmek gerekir. 

Menekşeyi ışıktan mahrum bırakmayın!

Menekşe ışığı sever. O nedenle cama yakın bir yere konulmalıdır. Mümkünse bir kalorifer peteğinin üzerindeki mermere konulmalıdır.

Menekşe nasıl sulanır?

Menekşeyi sularken çok dikkat etmek gerekir. Menekşe sulanırken kesinlikle yapraklarına su değmemelidir. Mümkünse menekşe tabağının içine su konulup alttan su çekmesi sağlanmalıdır. Ya da menekşeyi yapraklarına su değdirmeden dikkatli bir şekilde sulayabilirsiniz.

Menekşe nasıl çoğaltılır?

Menekşenin yaprağını dibinden kırıp, bir su bardağının içine biraz su koyup, yaprağı 10-15 gün bekletirseniz yaprağın dip tarafının köklendiğini göreceksiniz. Köklenen menekşe yaprağını çok fazla derin olmayan bir saksının içine 2-3 cm derinlikte dikebilirsiniz. Saksıya ekine menekşe yaprağının zamanla dallanıp budaklandığını göreceksiniz.

Gülten MERT 

Menekşe bakımında püf noktaları



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder